MISTRAS Group partner van EEMUA

Een van de hoofdactiviteiten van EEMUA, is haar leden bij te staan bij de inspectie en integriteitsbeheer van industriële installaties, zodat deze veilig en efficiënt kunnen opereren. MISTRAS Group is gespecialiseerd in geavanceerd niet-destructief onderzoek, inspectie en advies voor eigenaren/ beheerders van insluitsystemen voor gevaarlijke stoffen met daarbij opslag terminals en raffinaderijen in het bijzonder.

EEMUA staat voor “Engineering Equipment and Materials Users Association”. De ca 45+ EEMUA leden zijn voornamelijk z.g. “Asset Owners” dus gebruikers en eigenaren van operationele installaties als terminals, raffinaderijen, energiecentrales e.d. Sinds enkele jaren worden ook toeleveranciers en dienstverleners geaccepteerd als zogenaamde “associate members”. EEMUA zorgt ervoor dat haar leden op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen en draagt bij aan nauwe samenwerking met regelgevende instanties, normen en andere bedrijfs- of brancheorganisaties om zodoende ervoor te zorgen dat de stem en het belang van de leden goed vertegenwoordigd is.

De betrokkenheid van MISTRAS bij EEMUA strekt zich uit tot de activiteiten van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De door deze vereniging via forums en werkgroepen mogelijk gemaakte uitwisseling van kennis door middel van het uitbrengen van technische publicaties en richtlijnen, zal MISTRAS en haar klanten, helpen bij de voortdurende veilige en efficiënte werking van industriële installaties.

Via het netwerk van MISTRAS vestigingen in o.a. Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, proberen we zoveel mogelijk met niet invasieve in-service of on-stream technieken te werken, waarbij  de “assets” van onze klanten zoveel mogelijk beschikbaar blijven en hebben daarvoor de benodigde geavanceerde technieken en “know how” in huis. Hiermee kan MISTRAS bijvoorbeeld ook de periode dat opslagtanks “off-line” zijn voor inspectie aanzienlijk beperken. Daarnaast kan MISTRAS met behulp van eigen gekwalificeerde Condition Based of Risk Based Inspection methodieken voor onze klanten het juiste moment van uit bedrijf name van bijvoorbeeld opslagtanks bepalen.

Go back